ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ОПТИМІЗАЦІЇ ФОРМУВАННЯ ДОСВІДУ ТВОРЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ МУЗИКИ В ПРОЦЕСІ ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРАКТИКИ - Дікун, І. А. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2018)
У статті актуалізується питання необхідності оптимізації процесу формування досвіду творчої діяльності майбутніх вчителів музики в період їх навчання у вищих навчальних закладах. З цієї позиції визначено та обґрунтовано педагогічні умови, які сприятимуть інтенсифікації даного процесу та спрямовуватимуться на творчу самореалізацію студентів в період практичної підготовки. До комплексу таких умов віднесено: забезпечення самостійної цілепокладальної активності студентів щодо досконалого оволодіння музично-педагогічною діяльністю; активізація музично-естетичної співтворчості з учнями на основі емоційної взаємодії; моделювання квазіпрофесійних ситуацій музично-педагогічної діяльності студентів в процесі фахової підготовки. Автором окреслено їх практичне значення, акцентовано увагу на комплексній реалізації.