ЧИННИКИ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ В МИСТЕЦЬКІЙ ОСВІТІ ШЛЯХОМ ЗАСТОСУВАННЯ ІКТ - Бордюк, О. М. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
У статті визначено чинники підвищення ефективності навчального процесу в мистецькій освіті шляхом застосування ІКТ. Автором розглянуто інноваційні методи та форми організації навчально-виховного процесу, оскільки вивчення та аналіз наукових надбань з цієї проблеми показали, що педагогічні моделі та методики використання ІКТ в мистецькій освіті багато в чому неприйнятні для формування навчально-виховного процесу, оскільки мають загальний характер і не враховують галузеву специфіку. З’ясовано, що впровадження ІКТ інтенсифікують навчальний процес шляхом підвищення темпу, індивідуалізації навчання, моделювання ситуацій, збільшення активного часу кожного учасника та посилення наочності. Тому сучасний технологічний підхід з використанням ІКТ має численні переваги порівняно з традиційними засобами навчання. Обумовлено це тим, що комп’ютерно-орієнтовані засоби спрямовані на індивідуальний підхід до навчання, сприяють розвитку мистецьких здібностей та забезпечують більш широкі можливості, а отже стимулюють творче, самостійне навчання.