ОСОБЛИВОСТІ АКТУАЛІЗАЦІЇ ДОСЛІДЖЕНЬ ГУМАНІТАРНИХ НАУК З ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТІВ-ЕКОНОМІСТІВ - Кліпа, Ю. В. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
На сьогодні проходить цілеспрямована інтеграція спеціальностей, спеціалізацій, а отже і дисциплін у професійній підготовці студентів у вищому навчальному закладі. Вона полягає у взаємній підтримці технічних дисциплін з гуманітарними. У статті проаналізовано та розкрито дослідження гуманітарних наук щодо їх впливу на підготовку студентів-економістів, майбутніх підприємців. Теоретичні засади підготовки фахівців банківської справи до майбутньої професійної діяльності висвітлено з різних точок: філософської, економічної, психологічної. Обґрунтовано висновок щодо взаємовпливу філософських, політичних, соціологічних, психологічних досліджень на професійну педагогіку, що сприяє удосконаленню підготовки студентів-економістів. Вивчення спецкурсу гуманітарного спрямування майбутніми економістами-підприємцями стає дуже важливим механізмом для підготовки фахівця європейського рівня.