СКЛАДОВІ МЕТОДИЧНОЇ СИСТЕМИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ДИСПЕТЧЕРІВ УПРАВЛІННЯ ПОВІТРЯНИМ РУХОМ, ЯК ЧАСТИНИ РОЗВИТКУ ЇХ ПРОФЕСІЙНОЇ (ІНШОМОВНОЇ) КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ - Кміта, Є. В. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
Сучасний етап розвитку професійної освіти в Україні характеризується відходом від стандартних елементів, принципів, методик педагогічного процесу, інтенсивним переосмисленням цінностей, пошуками нового в теорії та практиці професійної підготовки. У статті описуються основні компоненти методичної системи підвищення кваліфікації диспетчерів управління повітряним рухом з точки зору розвитку їх професійної (іншомовної) комунікативної компетентності. Розглянуті змістовний, мотиваційно-ціннісний, когнітивний, діяльнісний, практичний та інші компоненти. Основна увага приділена розвитку професійної іншомовної комунікативної компетентності. Професійна підготовка диспетчерів управління повітряним рухом з погляду розвитку їх професійної комунікативної компетентності – це технологія навчання, яка відображає шлях освоєння конкретного професійного іншомовного навчального матеріалу в межах визначеного предмета, теми, питання в межах цієї технології.