РЕАЛІЗАЦІЯ ЗАДАЧНОГО ПІДХОДУ ДО ФОРМУВАННЯ ТЕКСТОТВОРЧОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ СТУДЕНТІВ ПЕДАГОГІЧНИХ КОЛЕДЖІВ - Грона, Н. В. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
Інноваційні освітні процеси активно проникають у початкову школу: сьогодні гостро стоїть питання про те, що в сучасних молодших школярів необхідно сформувати “вміння вчитися”, забезпечити накопичення першого досвіду спільної роботи з однолітками, кожному учневі створити передумови для інтелектуального та особистісного розвитку. Стаття присвячена розгляду проблеми реалізації задачного підходу до формування текстотворчої компетентності студентів педагогічного коледжу в сучасних умовах модернізації освіти. Автор доводить думку, що ефективним засобом підготовки фахівців для початкової школи є використання активних методів навчання, які сприятимуть не тільки засвоєнню знань студентами, але й застосуванню їх у реальних методичних умовах. У роботі проаналізовано характерні особливості використання методичних задач у курсі методики навчання української мови. Автор пропонує використовувати методичні задачі як одиниці навчальної діяльності та важливий засіб лінгводидактичної підготовки майбутніх учителів початкових класів. У статті наведено приклади методичних задач з методики вивчення розділу “Текст”.