ПРИНЦИПИ ЕТНОКУЛЬТУРНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ПІДТРИМКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИКИ В УМОВАХ ІНТЕРКУЛЬТУРНОГО СПІЛКУВАННЯ - Жань, Гу (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
Характерною ознакою сучасного періоду розвитку мистецької освіти майбутніх учителів музики є пошук нового змісту і технологій навчання, розгортання експериментальної роботи, спрямованої на впровадження освітніх інновацій, а також культурологічна орієнтація навчально-виховного процесу, що передбачає не лише формування у студентів певної системи знань умінь та навичок, а й розвиток духовної культури. У статті запропоновано принципи етнокультурної педагогічної підтримки студентів, чітко визначено природу, сутність, зміст і форми інтеркультурного спілкування як соціокультурного феномена та розкрито його вплив на фахову підготовку майбутніх учителів музики. Інтеркультурне спілкування студентів розглядається у статті як спосіб соціокультурного становлення особистості та буття особливої сфери суспільства, що виконує завдання збереження соціокультурної спадщини, адаптації та регуляції процесів особистісного становлення та розвитку майбутнього вчителя музики. Виокремлюються питання відображення інтеркультурного діалогу у процесі фахової підготовки майбутнього вчителя музики у педагогічному ВНЗ.