АКТУАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОРФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТІВ-ЕКОНОМІСТІВ - Кліпа, Ю. В. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
У статті розглянуто та проаналізовано науково-педагогічні джерела, що розкривають сутнісні аспекти професійної підготовки студентів-економістів до підприємницької діяльності. Розкрито теоретичні основи професійної готовності майбутніх економістів до підприємницької діяльності як поетапне навчання від простого до складного, цілісність процесу навчання та загальної професійної освіти, інтегрованість дисциплін. На основі поглибленого аналізу філософських, економічних, педагогічних, психологічних досліджень подано актуальні аспекти впровадження теорії та методики професійної освіти у зміст підготовки майбутніх економістів. Глибоке розуміння сучасних економічних проблем, уміння орієнтуватися у потоці нових інноваційних технологіях, наукової інформації, творчо мислити, оволодівати методологічною, дослідницькою та інноваційною культурою є важливими критеріями готовності випускників економічних ВНЗ до самостійної професійної діяльності, займає важливе місце у системі фахової підготовки.