БАГАТОРІВНЕВІ ЗАСОБИ ОЦІНЮВАННЯ В СИСТЕМІ ДІАГНОСТИКИ ЯКОСТІ ІНФОРМАТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ІНЖЕНЕРІВ-ПЕДАГОГІВ - Білан, А. М. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
У статті розглянуто теоретичні та практичні підходи до розробки технології проектування компетентнісно орієнтованих засобів оцінювання для діагностики якості інформатичної підготовки та системної діагностики рівнів сформованості інформатичних компетентностей майбутніх інженерів-педагогів. Така діагностика можлива за умови, якщо виявлена структура, зміст і рівні формування інформатичних компетентностей, що враховує багаторівневі компетентнісно орієнтовані цілі і критерії якості інформатичної підготовки та розроблена ефективна технологія проектування засобів оцінювання з інформатичних дисциплін. Технологія проектування засобів оцінювання з інформатичних дисциплін обов’язково передбачає педагогічну експертизу й оцінку якості розроблюваних багаторівневих засобів оцінювання, що дає змогу досить точно оцінити рівень сформованості як цілісних інформатичних компетентностей, так і їх окремих складових на основі комплекту багаторівневих засобів оцінювання.