ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ІННОВАЦІЙНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ, ПОЛІПШЕННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ – ОСНОВНІ НАПРЯМКИ РЕФОРМУВАННЯ СУЧАСНОЇ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Бреславець, Н. О. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
Найвищою цінністю держави повинен стати інтелектуальний і культурний рівні народу. Інноваційний менеджмент у сучасній вищій освіті повинен бути спрямований на модернізацію вищої школи, забезпечення підготовки висококваліфікованих фахівців, конкурентоспроможних на ринку праці, компетентних, відповідальних, які вільно володіють своєю професією і орієнтуються в суміжних областях на рівні світових стандартів, готових до професійного росту, соціальної та професійної мобільності. Для досягнення поставлених цілей, ядром управління якістю вищої освіти в вузі має бути інноваційний менеджмент, який потребує вдосконалення методології та організації управління, запровадження нових засобів і стимулів діяльності учасників освітнього процесу. Реформа вищої освіти в Україні повинна проводитися в інтересах власної держави і має бути спрямована перш за все на реалізацію національних і регіональних запитів. Освіта повинна бути надійною, функціональною, технологічною, а її якість – відповідати міжнародним стандартам.