ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ЯК ІНСТРУМЕНТ ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ТА ДОСТУПНОСТІ ОСВІТНІХ ПОСЛУГ - Галаган, І. М. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
Інформатизація українського суспільства вимагає створення умов для задоволення інформаційних потреб усіх учасників освітнього процесу, розвитку їх інтелектуального потенціалу, самореалізації та самовдосконалення, забезпечення підготовки до повноцінної професійної діяльності та життя в інформаційному суспільстві, що можливо за умови повсюдного використання ІКТ в освітній галузі. У статті висвітлено сучасні підходи до використання ІКТ як інструменту підвищення якості та доступності освітніх послуг в умовах інформаційного суспільства. Наведені сучасні підходи щодо реалізації засобів ІКТ у галузі освіти. Розглянуто дидактичні, розвиваючі, виховні та управлінські можливості засобів ІКТ. Перехід до технологій навчання на основі ІКТ, створення умов для їх розробки, апробації та впровадження, раціональне поєднання нових інформаційних технологій навчання з традиційними є складним завданням державного значення, що потребує вирішення цілого комплексу психолого-педагогічних, організаційних, навчально-методичних, технічних та інших проблем.