ФОРМУВАННЯ НАВИЧОК ВИКОРИСТАННЯ НОВИХ ФРАЗЕОЛОГІЧНИХ ОДИНИЦЬ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ СТУДЕНТАМИ ЕКОНОМІЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ - Скуратівська, Г. С. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
Лексичні навички слід розглядати як невід’ємний компонент змісту навчання іноземної мови. Використання нових фразеологічних одиниць під час навчання професійного англійського мовлення студентів економічних спеціальностей є важливим та актуальним. Це у великій мірі удосконалює їхні навички іншомовного спілкування. У процесі засвоєння нових фразеологічних одиниць студентами виділяють етапи семантизації та автоматизації дій. Всі різноманітні способи семантизації можна поділити на дві групи – перекладні та безперекладні. Формування навичок використання нових фразеологічних одиниць англійської мови студентами економічних спеціальностей є необхідним складником навчального процесу з ділової англійської мови на економічних факультетах у вищих закладах освіти, без чого неможлива підготовка кваліфікованих фахівців у галузі економіки. В економіці сфера керування дала кілька фразеологічних інновацій. Поширеність значної кількості “економічних фразеологізмів” свідчить про особливу роль економічного базису в соціальному житті людей.