ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ВИКОРИСТАННЯ СИСТЕМИ ЗАДАЧ У ПРОЦЕСІ ПРОФЕСІЙНО ОРІЄНТОВАНОГО НАВЧАННЯ ФІЗИКИ СТУДЕНТІВ БУДІВЕЛЬНИХ КОЛЕДЖІВ - Григорчук, О. М. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
У статті подано експериментальне дослідження використання системи задач у процесі професійно орієнтованого навчання фізики студентів будівельних коледжів. Використання системи задач у процесі професійно орієнтованого навчання фізики студентів будівельних коледжів сприяє зміні характеру навчальної діяльності студентів, розвитку їх мисленнєвих здібностей, надає їм можливість самореалізуватися у навчальній діяльності, відмовившись від стандартних способів і форм роботи, сприяє засвоєнню студентами будівельних спеціальностей міцних осмислених знань, умінь користуватись цими знаннями у практичному повсякденному житті та у майбутній професійній діяльності. Пошук шляхів і засобів оптимізації процесу навчання у будівельних коледжах спрямований на те, щоб перетворити освіту на засіб духовного розвитку особистості майбутнього будівельника, забезпечити освітнє, педагогічно регульоване середовище, у якому кожен майбутній спеціаліст може вибудувати адекватний образ власного професійного, компетентного “Я”.