МОНІТОРІНГ ПРОФЕСІЙНО-ТВОРЧОЇ САМОРЕАЛІЗАЦІЇ СТУДЕНТІВ У ПРОЦЕСІ МУЗИЧНО-ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ - Економова, О. С.; Гаркуша, Л. І. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
У статті розглянуто проблему самовдосконалення молодого вчителя в умовах підготовки його до інноваційної діяльності, висвітлено особливості формування музично-виконавських знань, умінь та навичок у процесі інтеграції дисциплін інструментального циклу. Порушено питання доцільності інтерактивної, інтегративної технології навчання. Метою статті є прагнення довести, що при створенні умов розвитку інноваційного потенціалу молодого вчителя особливу увагу у змісті методичних і технологічних впливів надається розвитку самоорганізації, самоосвіти, впровадженню інтегрованих методів у використанні індивідуально-професійного потенціалу вчителя музики. Визначаються підходи до навчального процесу шляхом інтеграції предметів музичного циклу в контексті моніторингу якості професійної освіти. Проаналізовано різні підходи до визначення сутності та специфіки інструментально-виконавської діяльності саме на основі інтеграційних взаємодій предметів мистецького циклу та виявлено ефективні педагогічні умови майбутніх фахівців до творчого розвитку.