ФОРМУВАННЯ ІННОВАЦІЙНО-ОЗДОРОВЧОГО КЛІМАТУ У КОЛЕКТИВІ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ТА МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ - Момот, О. О. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
У статті розкрито особливості процесу формування інноваційно-оздоровчого клімату у колективі науково-педагогічних працівників та майбутніх учителів вищого навчального закладу. Основою згуртування колективу є спільна колективна діяльність, у якому відбувається спілкування особистостей майбутніх учителів та науково-педагогічних працівників, розвиток усіх сфер їхньої життєдіяльності: інтелектуальної, емоційної, вольової. Інноваційно-оздоровчий клімат розглянуто як стан навколишнього середовища особистості та колективу, який сприяє досягненню здоров’язбережувальної цілі. Наголошено на необхідності врахування функцій колективу, які впливають на цей клімат, а саме: організаторської (керує своєю діяльністю); виховної (є носієм моральних переконань) та стимулюючої (сприяє формуванню морально цінних стимулів, регулює поведінку своїх членів, взаємостосунки учасників)