ПІДГОТОВКА ІНЖЕНЕРІВ-ПЕДАГОГІВ: ІСТОРИЧНИЙ АНАЛІЗ - Олефіренко, Т. О. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
Професійно-технічна освіта є складовою системи освіти України, а також комплексом педагогічних та організаційно-управлінських заходів, спрямованих на забезпечення оволодіння громадянами знань, умінь і навичок в обраній професійній галузі. У статті зроблена спроба розкрити сутність підготовки інженерів-педагогів на Україні в її історичному розвитку. Розкрито основний зміст освітнього процесу на провідних історичних етапах, на кожному з них об’єктивно визначено головні переваги та недоліки, схарактеризовано суспільні, політичні та економічні проблеми підготовки інженерів-педагогів. У статті характеризуються основні потужні науково-просвітницькі центри формування та функціонування навчальних закладів технічного спрямування. Здійснено аналіз літературних джерел з питань підготовки інженерів-педагогів.