ПОЕТАПНЕ ВПРОВАДЖЕННЯ ТЕСТОВИХ ЗАВДАНЬ ІЗ МОВОЗНАВЧИХ ДИСЦИПЛІН ЯК ЗАСОБУ ФОРМУВАННЯ САМООСВІТНЬОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ І ЛІТЕРАТУРИ - Шкавро, В. В. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
У статті обґрунтовано теоретичні засади розроблення тестових завдань як засобу вимірювання навчальних досягнень студентів вишу, зазначено доцільність переходу від індивідуальних тестів до групових, основним завданням яких є вимірювання рівня інтелектуального розвитку, успішності студентів з мовознавчих дисциплін, запропоновано поетапне впровадження тестових завдань та особливості їх застосування під час оцінювання майбутніх учителів української мови і літератури, схарактеризовано кожен із етапів упровадження тестових завдань із мовознавчих дисциплін (підготовчо-пошуковий; пояснювально-ілюстративний; оцінювально-підсумковий). У розвідці запропоновано широко практикувати тестування не тільки як пріоритетну форму перевірки знань, умінь і навичок майбутніх фахівців, а й як продуктивний навчальний прийом, відпрацьовувати у студентів навички виконання тестових завдань різної форми й рівня складності, що сприяють формуванню в майбутніх учителів української мови і літератури самоосвітньої та фахової компетентностей.