СТАН ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ СОЦІАЛЬНИХ ПРАЦІВНИКІВ ДО РОБОТИ З МОЛОДИМИ СІМ’ЯМИ: РЕГІОНАЛЬНИЙ АСПЕКТ ТА ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД - Михайлишин, Г. Й.; Довга, М. М. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2021)
Сучасний реалії суспільства вимагають працівників високої кваліфікації, які повинні володіти не тільки теоретичним матеріалом, але й бути практично підготовленими до роботи з конкретною категорією осіб. Саме таку професійну підготовку мають надати заклади вищої освіти. Тому нами розглянуто аспекти професійної підготовки майбутніх соціальних працівників до роботи з молодими сім’ями, структуру та її систему у чотирьох українських закладах вищої освіти і проаналізовано чинні освітні програми та робочі навчальні програми підготовки майбутніх соціальних працівників за освітньо-кваліфікаційним рівнем “бакалавр”. Також розглянуто підготовку майбутніх соціальних працівників у деяких зарубіжних країнах та визначено переваги такої підготовки на відміну від українських закладів освіти.