(untitled) (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2020)
У статті порушено проблему використання ігрових технологій у фаховій освіті майбутніх спеціалістів-юристів, розглянуто сутність інтерактивного навчання, зокрема, наведено приклад практичного заняття з юридичної риторики та мовної культури, подано метод тренінгу сучасної юридичної комунікації та акцентовано увагу на проведенні профілактичних, навчально-виховних годин студентами-другокурсниками серед школярів на актуальні теми у гімназіях, ліцеях, коледжах, обґрунтовано доцільність проведення аудиторних та поза аудиторних занять, на яких майбутні фахівці-юристи відпрацьовують уміння і навички з ораторського мистецтва та комунікативної компетентності, отримуючи практичний досвід, визначено засадничі принципи використання тренінгових вправ, ігрових технологій у комунікативній діяльності майбутніх правознавців, обґрунтовано педагогічні вимоги до використання ігрових технологій в освітньому процесі.