(untitled) (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2021)
У статті досліджується ефективність використання сучасних технологій та веб-інструментів для організації дистанційного навчання під час практичних занять із дисципліни “Латинська мова та медична термінологія” у медичних університетах, працюючи з іноземними студентами. Сучасні технології та веб-інструменти, які можуть бути використані для організації дистанційного навчання, проаналізовано на кожному етапі практичного заняття: підготовчому, основному та заключному. Визначено їх дидактичну мету: на підготовчому етапі: – подача та виклад теоретичного матеріалу; – рекомендації для успішного навчання; – перевірка початкового рівня знань; – мотивація студентів до активної участі у навчальному процесі; на основному етапі: – виклад навчальної інформації в інтерактивній формі; – забезпечення інтерактивності під час проведення практичних занять в режимі реального часу; і на заключному етапі: – підсумування ключових та важливих теоретичних та практичних аспектів із теми заняття; – контроль та оцінка знань студентів. Проаналізовано академічні результати студентів із дисципліни “Латинська мова та медична термінологія” під час традиційного (у 2018-2019 рр.) та дистанційного навчання (у 2020-2021 рр.). Результати дослідження стверджують, що використання сучасних технологій та веб-інструментів для організації дистанційного навчання забезпечують такий же рівень академічної успішності іноземних студентів, як і під час традиційного навчання. Недоліками дистанційного навчання визначено: погану якість інтернет-з’єднання, недостатні технічні характеристики комп’ютерів і мобільних пристроїв, поломка або несправність гаджетів та ін. Обґрунтовано, що дистанційне навчання допомагає іноземним студентам отримувати знання на високому рівні під час дистанційного навчання, що було зумовлене пандемією Covid-2019.