(untitled) (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2023)
У статті досліджується важливість інженерії, дизайну та використання відновлюваних джерел енергії у сфері розвитку та впровадження матеріалозберігаючих технологій. Звертається увага на необхідність інтердисциплінарного підходу до навчання, для того щоб підготувати учнів до викликів сучасного технологічного світу. Розглядаються практичні методи навчання, включаючи комп’ютерне моделювання та використання 3D-друку для створення продуктів з використанням відновлюваних матеріалів. Зазначається, що такі підходи сприяють підготовці учнів до викликів сучасного технологічного світу та формуванню їхніх навичок у сфері розвитку. Вказано, що використання відновлюваних джерел енергії у сфері матеріалозберігаючих технологій в профільних класах є надзвичайно перспективним у багатьох аспектах. Вивчаючи методи переробки вторинної сировини за допомогою комп’ютерного моделювання, учні можуть аналізувати різні параметри процесів переробки, такі як температура, тиск та склад сировини, щоб знайти оптимальні умови використання відновлюваних джерел енергії та зниження її витрат. Стаття відображає такий підхід до навчання, який спрямований на формування комплексного розуміння проблем сучасної індустрії та розвитку креативного мислення учнів. Навчання в профільних класах з використанням відновлюваних джерел енергії та матеріалозберігаючих технологій не лише підготовлює молоде покоління до викликів сучасного технологічного світу, але й сприяє сталому розвитку суспільства. Такий підхід вимагає спільних зусиль вчителів, науковців та інженерів для створення інноваційних навчальних програм, що дозволяють студентам активно впроваджувати нові ідеї та технології в реальний сектор економіки. Зазначається, що впровадження таких методів дозволяє ефективно використовувати ресурси та зменшує вплив на довкілля.