(untitled) (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2025)
У статті проаналізовано проблему підготовки майбутніх фахівців галузі цифрових технологій. Встановлено необхідність модернізації процесу їх професійної підготовки. Метою статті є розкрити особливості визначення і реалізації педагогічних умов процесу формування практичних навичок програмування у майбутніх фахівців галузі цифрових технологій. Встановлено, що трансформаційні процеси, зумовлені розвитком цифрового суспільства, сприяли інтенсивній інтеграції цифрових технологій у професійну діяльність фахівців різних галузей, особливо у галузі цифрових технологій. На основі аналізу літератури з проблеми дослідження встановлено, що умова – це сукупність факторів, які сприяють розв’язанню конкретних педагогічних завдань і забезпечують досягнення визначених освітніх цілей. Для виокремлення педагогічних умов формування практичних навичок програмування у майбутніх фахівців галузі цифрових технологій було враховано вимоги ринку праці до них. Визначено педагогічні умови для ефективного формування практичних навичок програмування у майбутніх фахівців галузі цифрових технологій із застосуванням інноваційних методів, прийомів та засобів, які сприятимуть розвитку мотивації майбутніх фахівців до пізнавальної діяльності, ефективному засвоєнню фахових дисциплін, а також формуванню практичних навиків програмування. Зазначено, що створення сприятливих педагогічних умов є необхідним для підготовки конкурентоспроможного, інформаційно грамотного фахівця, здатного ефективно функціонувати в умовах сучасного суспільства.