(untitled) (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2023)
В статті розкриваються особливості інтеграційних процесів освітніх компонентів “Міжнародний захист прав людини”, “Конфліктологія та теорія переговорів” та “Психологія” в процесів покращення знань здобувачів вищої освіти, розширення їх кругозору та професійних компетентностей під час фахової підготовки. Автори керуються Стандартом з підготовки здобувачів рівня бакалавр за спеціальністю 291 міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії. В статті чітко окреслено межі та способи використання і поєднання юридичних, міжнародних та психологічних знань. Під час теоретичного викладу матеріалу та його практичного застосування продемонстровано використання та інтегративне симбіозне поєднання знань і умінь трьох компонентів, що стало ключовою особливістю з підготовки фахівців спеціальності 291 “Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії”. Автори цієї праці користувалися загальнонауковими методами дослідження. Для успішного і комфортного поєднання поданих дисциплін для здобувача, на засіданнях кафедри практикується обговорення та обмін інформацією, досвідом серед науково-педагогічного складу, визначаються та фіксуються позитивна динаміка інтеграційних процесів застосованих освітніх компонентів. Висновки та рішення щодо подальшого врегулювання інтеграції приймаються колегіально. В умовах поєднання вищевказаних освітніх компонентів для забезпечення викладання на ОП “Міжнародна інформація” активно і перспективно використовується комунікативні особливості психологічної сфери, що дозволяють набути новітніх професійних навиків в переговорчій діяльності, досягнути власного стану безконфліктності, толерантності та доброзичливості при відстоюванні державних інтересів. Для запобігання конфліктної ситуації практикується використання психологічних міні-вправ та практик, в дозволених нормативних рамках. В статті авторами аргументовано подані складові кожного освітнього компоненту, доведена їх важливість і необхідність у професії міжнародника. За результатами і спостереженнями авторів статті, поєднання важливих особливостей компонентів, дає змогу, не виходячи за рамки правового поля, досягнути високої майстерності співробітництва з представниками різних культур під час переговорчих процесів.