(untitled) (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2026)
У дослідженні здійснено комплексний аналіз формування інноваційного стилю педагогічної діяльності в умовах цифровізації музичної освіти. Актуальність зумовлена глибинними трансформаціями освітнього простору, що відбуваються під впливом цифрових технологій та вимагають оновлення професійних підходів до підготовки й діяльності учителів музичного мистецтва. Обґрунтовано, що цифровізація музичної освіти виступає не лише технічним чинником модернізації навчального процесу, а й педагогічним феноменом, який змінює зміст, організаційні форми, методи та результати музично-педагогічної діяльності. Розкрито сутність інноваційного стилю педагогічної діяльності як інтегративної характеристики професійної культури педагога, що поєднує мотиваційно-ціннісні орієнтири, фахові знання, технологічну готовність і рефлексивну здатність до самоаналізу та саморозвитку. Акцентовано увагу на міждисциплінарних теоретичних засадах дослідження означеного феномена, зокрема положеннях педагогіки, психології, мистецької освіти та теорії педагогічних інновацій. Окреслено педагогічні умови формування інноваційного стилю педагогічної діяльності, серед яких визначальними є інтеграція цифрових технологій у зміст фахової підготовки, використання творчо орієнтованих і проєктних методів навчання, розвиток рефлексивного освітнього середовища та формування цифрової культури педагогів. Висвітлено практичні аспекти реалізації інноваційного стилю через застосування цифрових інструментів у навчальній музичній діяльності. Доведено, що системне поєднання мистецької творчості з використанням цифрових технологій сприяє професійному зростанню майбутніх учителів музичного мистецтва та підвищенню якості сучасної музичної освіти.