ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ КУРСУ ВИТРИМКИ ТА ВИЖИВАННЯ НА ПОЛІ БОЮ ПІД ЧАС ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ МАГІСТРІВ ВІЙСЬКОВОГО УПРАВЛІННЯ - Жембровский, С. М. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2018)
У статті визначені особливості організації та впровадження в навчальний процес факультативного курсу витримки та виживання на полі бою для слухачів оперативно-тактичного рівня підготовки. Обґрунтовано та запропоновано мету, завдання, структуру, зміст та етапи його проведення з урахуванням принципу моделювання екстремальних умов службово-бойової діяльності на фоні підвищеного фізичного та психоемоційного навантаження. Узагальнено результати досліджень сучасного світового досвіду використання аналогічних курсів в арміях країн членів НАТО, можливостей та шляхів їх реалізації в освітньому процесі вищих військових навчальних закладів та системі бойового навчання Збройних Сил України.