МЕТОДОЛОГІЯ ЯК ПІДҐРУНТЯ ПЕДАГОГІЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ - Балакірєва, В. А. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
У статті обґрунтовано методологічні підходи підготовки майбутніх учителів до трудової діяльності молодших школярів. Доведено актуальність означеної проблематики в умовах сучасної України. З’ясовано, що педагогічна наука накопичила чималий досвід з визначення сутності та шляхів реалізації методологічних підходів. Зазначені підходи визначають сьогодні основні тенденції і принципи побудови змісту та технологій професійної підготовки майбутнього вчителя початкової школи, оскільки аналіз теоретичних розробок і питань практики вказує на необхідність її модернізації.