ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ КОМП’ЮТЕРНО-ОРІЄНТОВАНИХ ЗАСОБІВ НАВЧАННЯ У ПЕДАГОГІЧНОМУ ВНЗ - Галаган, І. М. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
У педагогічній теорії і практиці навчально-виховного процесу відбуваються суттєві зміни, пов’язані з внесенням коректив у зміст технологій навчання, які повинні бути адекватні сучасним технічним можливостям і сприяти гармонійному входженню людини в інформаційне суспільство. У цьому сенсі комп’ютерно-орієнтовані засоби навчання покликані стати не додатковим засобом навчання, а невід’ємною частиною цілісного освітнього процесу, що значно підвищують його ефективність. У статті висвітлено сутність психолого-педагогічних особливостей використання комп’ютерно-орієнтованих засобів навчання у вищому педагогічному закладі освіти. Наведено теоретичне обґрунтування необхідності впровадження комп’ютерно-орієнтованих засобів навчання у навчальний процес ВНЗ. Розглянуто можливості комп’ютерно-орієнтованих засобів навчання для підвищення ефективності навчального процесу.