ОСОБЛИВОСТІ АМЕРИКАНСЬКОЇ СИСТЕМИ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Сірик, Л. М. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
У статті проаналізовано особливості американської системи вищої освіти, виявлено існування двоступеневого процесу підготовки вчителів (бакалавр-магістр), спосіб організації навчального навантаження студента та розподіл предметів. Охарактеризовані особливості американської системи освіти педагогічних працівників, які включають організацію консультаційної роботи та мотивують до нових творчих пошуків. Розкрито систему ліквідації заборгованості та проходження педагогічної практики майбутніх учителів у США, яка передбачає такі етапи як: ввідний, активний і пасивний. Окреслено шлях подальшого працевлаштування в американській школі, який передбачає складання ліцензійних тестів.