АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ФОРМУВАННЯ КОМПЕТЕНЦІЙ У СТУДЕНТІВ - МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З МІЖНАРОДНИХ ВІДНОСИН - Андрущенко, Т. В.; Ковчина, І. М.; Стоян, Т. А.; Панченко, М. В.; Пасічніченко, С. В. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
Сучасні міжнародні відносини України з іншими державами потребують фахівців нового покоління. У статті розглядаються актуальні проблеми підготовки майбутніх фахівців з міжнародних відносин у педагогічному університеті. В контексті досліджуваного питання аналізується термін “компетенція” та його значення для структурування професійної підготовки студентів. Подано авторське визначення поняття “компетенція”, виходячи із специфіки підготовки студентів у галузі міжнародних відносин у вищому педагогічному навчальному закладі. З погляду формування відповідних компетенцій характеризуються нормативні та вибіркові дисципліни навчального плану підготовки бакалаврів спеціальності “міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії”. Студенти повинні володіти інформацією з міжнародних відносин, суспільних комунікацій та регіональних студій, на основі якої формувати знання та уміння і використовувати сформовані знання у практичній діяльності, застосовуючи навички, набуті під час виробничої практики та досвід, отриманий у процесі професійної виробничої практики з відривом від навчання.