ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ РЕАЛІЗАЦІЇ МІЖПРЕДМЕТНИХ ЗВ’ЯЗКІВ У ІНФОРМАТИЧНІЙ ПІДГОТОВЦІ ПЕДАГОГІВ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ - Білан, А. М. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
У статті розглянуто сутність, зміст і особливості реалізації міжпредметних зв’язків та професійно орієнтовану технологію навчання, яка враховує можливості реалізації міжпредметних зв’язків при навчанні інформатичних дисциплін. Також наведено проект теоретичної моделі та висвітлено організаційно-педагогічні умови успішної реалізації міжпредметних зв’язків при навчанні інформатичних дисциплін. Складний і динамічний характер сучасної педагогічної діяльності, використання в ній новітніх інформаційних технологій та техніки, залежність ходу і результату (результатів) педагогічних дій від змісту і якості професійної підготовки зумовлюють об’єктивну потребу в удосконаленні фахової підготовки педагогів професійного навчання.  Важливою особливістю інформатичної підготовки педагогів професійного навчання є те, що вона розглядається в сучасних дослідженнях як процес міжпредметної інтеграції, що використовує різноманіття педагогічних систем, а це докорінно змінює статус міжпредметних зв’язків і дидактичні функції під час навчання інформатичних дисциплін.