СИСТЕМИ КОЛЕКТИВНОГО НАВЧАННЯ У ПРОЦЕСІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ - Галаган, І. М. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
Зміни сучасної освіти визначаються суспільними змінами (глобалізація, інформатизація, оновлення технологій тощо), а стрімкий розвиток цифрових технологій призводить до урізноманітнення засобів навчання. Однак їх ефективне методичне застосування часто стає проблемою для сучасного педагога. У цьому сенсі, розробка методик застосування електронних освітніх ресурсів у системі колективної навчальної роботи стає все більш актуальним завданням.  У статті висвітлено сутність систем колективної навчальної роботи в мережі (Wiki, Moodle), нових каналів і способів подачі освітньої інформації на основі електронних освітніх ресурсів, що мають спростити організацію, підвищити якість і ефективність процесу навчання інформатичних дисциплін. Розглянуто зміст і можливості технологій колективної навчальної роботи у професійній підготовці майбутніх учителів.