МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ ДО РЕАЛІЗАЦІЇ ТЕХНОЛОГІЙ КОМП’ЮТЕРНОГО МОДЕЛЮВАННЯ У НАВЧАННІ ФАХОВИХ ДИСЦИПЛІН МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ТЕХНОЛОГІЙ - Дзус, С. Б. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
У статті висвітлено сутність методичних підходів до реалізації технологій комп’ютерного моделювання у фаховій підготовці майбутніх учителів технологій. Наведено теоретичне обґрунтування необхідності впровадження технологій комп’ютерного моделювання у процес навчання фахових дисциплін та розглянуто їх можливості для підвищення ефективності процесу фахової підготовки.  Характерною особливістю фахової підготовки з використанням технологій комп’ютерного моделювання є перенесення центру ваги навчання фахових дисциплін на самонавчання, на самостійну переробку і засвоєння навчальних повідомлень, самостійне оволодіння знаннями, прискорене формування інформатичних компетентностей. Встановлено, що системне застосування технологій комп’ютерного моделювання дає можливість студентам більш повно розкривати свої творчі здібності, сприяє індивідуалізації та диференціації навчання, забезпечує підвищення мотивації та інтересу до навчання, формування інформаційної культури, а викладачам дає можливість істотно підвищувати ефективність навчання фахових дисциплін.