ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСНОВИ МЕТОДИЧНОЇ СИСТЕМИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ДИСПЕТЧЕРІВ УПРАВЛІННЯ ПОВІТРЯНИМ РУХОМ, ЯК СКЛАДОВА РОЗВИТКУ ЇХ ПРОФЕСІЙНОЇ (ІНШОМОВНОЇ) КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ - Кміта, Є. В. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
У цій статті описуються теоретико-методологічні основи методичної системи підвищення кваліфікації диспетчерів управління повітряним рухом з погляду розвитку їх професійної (іншомовної) комунікативної компетентності. Розглянуті основні функції та елементи педагогічної концепції. Основна увага приділена розвитку професійної іншомовної комунікативної компетентності диспетчерів управління повітряним рухом. Сучасний етап розвитку професійної освіти в Україні характеризується відходом від стандартних елементів, принципів, методик педагогічного процесу, інтенсивним переосмисленням цінностей, пошуками нового в теорії та практиці професійної підготовки, створенням нових методичних систем підготовки, особливо іншомовної, особливо у системі підготовки диспетчерів управління повітряним рухом до ведення радіообміну англійською мовою.