ОСОБЛИВОСТІ РЕЖИСЕРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У СУЧАСНІЙ ТЕАТРАЛІЗОВАНІЙ ВИСТАВІ - Пацунова, Л. К. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
У статті розглядається мистецтво режисури та його специфічні закони, особливі форми, виразні методи і засоби; визначено та обґрунтувано сутність і специфіку професійної діяльності режисера як творця театралізованої вистави. Доводиться, що режисура – це синкретичне мистецтво, в якому полягає діяльність широкого профілю. Талант режисера полягає в створенні цілісного художнього образу в одному театралізованому творі. Розглядаються особливості режисерської діяльності у сучасній театралізованій виставі. Вимоги до режисерської діяльності, його професіоналізації виросли настільки, що тільки постійне підвищення теоретичного рівня, практичної кваліфікації, самоосвіта, розширення світогляду може забезпечити відповідність цим вимогам.