ЦІННІСТЬ ОСОБЛИВОСТІ: ЗМІСТОВА СУТНІСТЬ ПОНЯТТЯ - Потапчук, Т. В. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
У статті розглядається поняття “цінність особистості”. Науковці зазначають, що цінності зумовлюють культурний розвиток суспільства, визначають змістову специфіку конкретної культури і на особистісному рівні стають психічною основою процесу соціалізації. Цінності виникають і закріплюються у повсякденному житті, одні набуваються самостійно індивідом, інші передаються від покоління до покоління.