ОРГАНІЗАЦІЯ ФАХОВОГО НАВЧАЛЬНОГО СЕРЕДОВИЩА У ПРОЦЕСІ ВИВЧЕННЯ СПЕЦІАЛЬНИХ ДИСЦИПЛІН У ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ - Барбінов, В. В. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
У статті розглянуто погляди науковців на визначення феномену фахового навчального середовища, визначено функції фахового навчального середовища. Встановлено, що для реалізації системи цілей і завдань професійної підготовки майбутніх робітників аграрної галузі необхідно відповідним чином організувати зміст теоретичної підготовки на уроках спеціальних дисциплін. Фахове навчальне середовище закладу професійно-технічної освіти є важливим багатокомпонентним ресурсом розвитку професійної готовності майбутнього кваліфікованого робітника, як особистості і професіонала, умовою його самоактуалізації та самореалізації шляхом занурення в умови, максимально наближені до реальної діяльності робітників аграрної галузі, у процесі якої й формується готовність до професійної діяльності.