ІНФОРМАЦІЙНО-ОСВІТНЄ СЕРЕДОВИЩЕ ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ В СИСТЕМІ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ - Бахмат, Н. В. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
Статтю присвячено проблемі створення інформаційно-освітнього середовища у закладах вищої освіти для організації дистанційного навчання. Наведено аргументи на необхідність розвитку та впровадження інформаційно-комунікаційних технологій і дистанційної форми навчання у вищій школі. Проаналізовано діяльність закладів вищої освіти України з формування інформаційно-освітнього середовища як динамічного, відкритого, доступного середовище, дидактичні функції якого передбачають професійно доцільне використання ІТ, ІТ-системи закладу вищої освіти, а також інших ІТ-засобів, ресурсів і сервісів з метою якісної випереджальної освітньо-наукової підготовки магістрів сучасного конкурентоздатного фахівця. Означено низку перспективних напрямів у розробленні та впровадженні інформаційно-освітнього середовища освітньо-наукової підготовки магістрів в умовах дистанційного навчання.