АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ ПЕДАГОГІЧНОГО ЕКСПЕРИМЕНТУ ЩОДО ФОРМУВАННЯ МІЖПРЕДМЕТНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ НА УРОКАХ ФІЗИКИ УЧНІВ ОСНОВНОЇ ШКОЛИ - Бенедисюк, М. М. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
У статті доведено, що використання методу семантичного диференціала у комплексі зі стандартними методами оцінки навчальних досягнень учнів надає можливості більш повно визначити рівень сформованості міжпредметної компетентності учнів, оцінити результативність обраних методів та засобів педагогічного впливу. Встановлено, що запропонована методична система завдань міжпредметного змісту як засіб формування компетентності з фізики створює сприятливий емоційний фон навчально-пізнавальної діяльності учнів основної школи. Підтверджено, що в освітньому процесі основної школи учитель залишається ключовою фігурою. Не дивлячись на існування різних методик та технологій навчання фізики учнів основної школи, за учителем залишається динамічний вибір стратегій навчання, розгорнутий аналіз правильної або помилкової відповіді, визначення індивідуальних потреб або особливостей учня.