ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ЗАСТОСУВАННЯ ЗАСОБІВ КОМП’ЮТЕРНОГО МОДЕЛЮВАННЯ У ФАХОВІЙ ПІДГОТОВЦІ УЧИТЕЛІВ ТЕХНОЛОГІЙ - Дзус, С. Б. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
У статті розглянуто сутність науково-педагогічних засад ефективного формування фахових компетентностей майбутнього вчителя технологій та визначено педагогічні умови їх формування у процесі використання технологій комп’ютерного моделювання. Характерні особливості технології комп’ютерного моделювання у процесі фахової підготовки майбутніх учителів технологій реалізуються через наближення навчального процесу до реальних умов майбутньої професійної діяльності. При моделюванні і реалізації таких умов створюється середовище для збагачення знань і професійних компетентностей студентів, забезпечується креативний характер фахової підготовки, спрямований на розвиток технологічного мислення, осмислений прояв професійно орієнтованої позиції і розвитку особистісного фахового потенціалу майбутніх учителів технологій.