АНАЛІЗ СУЧАСНОГО СТАНУ ФОРМУВАННЯ ФАХОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ У МАЙБУТНІХ ВИХОВАТЕЛІВ ДОШКІЛЬНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ - Мисик, О. С. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
У статті розкрито основні закономірності підготовки фахівців дошкільної галузі та особливості формування у майбутніх вихователів дошкільних навчальних закладів фахової компетентності. Проаналізовано освітньо-професійні програми, навчальні плани та програми спеціальності 012 Дошкільна освіта різних вищих навчальних закладі у яких проводилося експериментальне дослідження. Охарактеризовано зміст навчальних дисциплін, які безпосередньо впливають на формування фахової компетентності у майбутніх вихователів дошкільних навчальних закладів. Виведено результати сформованості фахової компетентності у майбутніх вихователів дошкільних навчальних закладів на основні вивчення навчальних дисциплін “Вступ до спеціальності”, “Педагогіка дошкільна”, “Основи педагогічної майстерності”.