КОЛЬОРОВА ГАМА ЖІНОЧОГО УКРАЇНСЬКОГО КОСТЮМА ПОЛТАВЩИНИ - Охріменко, Л. С. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
У статті досліджено особливості кольорової гами жіночого українського костюма, який характерний для регіону Полтавщини. Характеристика кольорових відтінків, гармонійне їх поєднання, відіграє важливу роль в композиції жіночого вбрання. Для традиційного одягу, який характерний для Полтавщини притаманна ніжна гама кольорів, пастельні тона.Виділено характерні особливості поєднання кольорової гами в одязі, які відображають культурно-історичне життя народу, його естетичні смаки. Адже кожному регіону України властиві не лише орнаментальні мотиви, а і кольорові поєднання.