ІННОВАЦІЙНИЙ НАПРЯМ СТРАТЕГІЙ ТВОРЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У ЗМІСТІ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИКИ - Топчієва, І. О. (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2019)
Стаття присвячена висвітленню інноваційному напрямку фахової підготовки студентів факультетів мистецтв педагогічних університетів. Запропоновано застосування евристичної технології як інноваційної форми фахової підготовки майбутніх учителів музики. У статті розкриті методологічні основи евристичного підходу до формування творчої індивідуальності студентів. Перспективи оптимізації фахової підготовки майбутніх учителів музики автор вбачає у використанні стратегій творчої діяльності у взаємозв’язку з евристичними техніками творчого мислення. Автором наведені стратегії творчої діяльності як акти інтелектуальної дії для цілеспрямованого вирішення творчих завдань. У статті доведено, що, розширюючи можливості конструювання майбутніми вчителями музики особистісних моделей творчої самореалізації, застосування стратегій творчої діяльності сприяє продуктивному оперуванню студентами інформаційним змістом мистецького простору, алгоритмізації прийомів творчого мислення майбутніх учителів музики для набуття досвіду продуктивної діяльності, спрямованої на досягнення оригінальних якісних мистецьких результатів.