ОСОБЛИВОСТІ НАВЧАННЯ ЧИТАННЯ ІНШМОВНИХ ПРОФЕСІЙНО СПРЯМОВАНИХ ТЕКСТІВ СТУДЕНТІВ НЕФІЛОЛОГІЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ (НАУКОВІ ЗАПИСКИ, 2020)
В статті визначені деякі особливості навчання студентів нефілологічних спеціальностей іншомовних професійних текстів: студентів-економістів та студентів-медиків. Авторами визначено структуру та послідовність навчання читання професійного читання: роботу з ЛО та ГО, закріплення вивченого, власне роботу з текстами, післятекстове опрацювання та реферування. У статті показані основні типи текстів для навчання професійного іншомовного читання( короткі, середньої довжини, довгі) та особливості їх опрацювання студентами.. Авторами було проведено експеримент по інтенсифікації навчання професійного іншомовного читання зі студентами різних нефілологічних спеціальностей(економісти, медики), результати якого підтвердили ефективність такої інтенсифікації не тільки для покращення академічної успішності з даної галузі, проте загального покращення рівня знань, умінь та навичок студентів. Перспективними автори вважають упорядкування окремих посібників з навчання фахового іншомовного читання для студентів різних нефілологічних спеціальностей та емпіричне дослідження їх ефективності.