ОРГАНІЗАЦІЯ НАВЧАННЯ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З АВІАЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ В ЄВРОПЕЙСЬКИХ РЕГІОНАЛЬНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЦЕНТРАХ ІСАО

Автор(и)

  • К. В. Воєвода

DOI:

https://doi.org/10.31392/155840

Ключові слова:

авіаційна безпека, фахівець, професійна підготовка, лекція, практичне заняття, слухач, регіональні навчальні центри ІСАО

Анотація

У статті досліджено структуру курсів регіональних навчальних центрів ІСАО з авіаційної безпеки. Проаналізовано, що успіх професійної підготовки фахівців з авіаційної безпеки залежить від вдалого поєднання форм і методів навчання, які у своїй діяльності використовують навчальні центри ІСАО. Охарактеризовано основні форми навчання: навчальні заняття, самостійна робота, практична підготовка, контрольні заходи. Запропоновані варіації понять “форма організації навчання” та “навчальні заняття”. ІСАО у своїй навчальній діяльності керується принципом поєднання традиційних і не традиційних форм навчання, а також впровадження у процес професійної підготовки фахівців з авіаційної безпеки інноваційних методик навчання, прикладом є низка практикумів з авіаційної безпеки Workshop. Регіональні навчальні центри ІСАО також приділяють значну увагу підбору кандидатур на посади викладачів курсів, адже саме від компетентності,професіоналізму та особистого професійного досвіду залежить успішність та якість процесу професійної підготовки слухачів. Також у статті відзначено важливість самостійної підготовки слухачів, як спосіб саморозвитку та самовдосконалення.

Посилання

Instytut ISAO [Elektronnyy resurs]. – Rezhym dostupu : https://uk.wikipedia.org/wiki/Instytut_ICAO.

E DS Company. Chto takoe workshop [Elektronnyy resurs]. – Rezhym dostupu : http://eds.co.ua/ru/pages/365.htm.

Polozhennya pro orhanizatsiyu navchal’noho protsesu u vyshchykh navchal’nykh zakladakh Ukrayiny [Elektronnyy resurs]. – Rezhym dostupu : http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/z0173-93.

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-04-02

Номер

Розділ

ПЕДАГОГІЧНІ НАУКИ